Kuchnia„alaantkowe BLW Rośniemy”

„alaantkowe BLW Rośniemy”

Miesiąc maj przyszedł nam rodzicom z odsieczą. Każda mama i każdy tata, bowiem boryka się z nieustannym problemem serwowania posiłków dla swoich pociech. Nie jest to kłopot tylko w przypadku posiadania w domu małego niejadka. Różnorodność proponowanych dań sprawia kłopot nawet, jeśli nasz milusiński wymiata z talerza wszystko, co się na nim znajduje. Bowiem jak duża pomysłowość i kreatywność może cechować rodzica? Brak ograniczeń w tworzeniu posiłków to dewiza dwóch wspaniałych mam, Joanny Anger oraz Anny Piszczek, które przychodzą z pomocą, nam rodzicom i dzielą się swoją wiedzą i umiejętnościami.

Dwie pomysłowe mamy, razem z Wydawnictwem Mamania, wydały w maju już trzecią książkę, w której serwują rodzicom pełną gamę pomysłowych, zdrowych i smacznych posiłków dla dzieci. Tym razem znajdujemy w książce ponad 100 przepisów dla małych i tych większych milusińskich. Rozdziały są oddzielone kolorami, które pomagają rodzicom w szybki i praktyczny sposób odnaleźć to, czego potrzebują w danej chwili. Twarda oprawa i zakończenie miejscem na notatki to atuty, które sprawią, że książka posłuży nam na lata i stanie się naszym wyjątkowym i spersonalizowanym narzędziem do walki z nudą i rutyną na talerzu.

 Pełne brzuszki i uśmiechnięte buźki to od dziś żaden problem, gdy „alaantkowe BLW Rośniemy” zaoferowało nam tak dużą alternatywę w postaci smacznych posiłków. Książka zawiera rozdziały, w których znajdziemy inspiracje na śniadania, drugie śniadania, obiady, przekąski i desery, kolacje, przepisy na wyjątkowe okazje oraz przepisy bazowe i porady w tworzeniu dań. Otrzymamy pomoc w przyrządzeniu między innymi smacznego i zdrowego kremu czekoladowego, lodów trio na upalne dni, domowego makaronu szpinakowego z warzywami, paluszków rybnych nadziewanych mozzarellą i wiele, wiele innych. Każdy przepis zawiera tagi, które naświetlą nam, która potrawa z powodzeniem może zostać zabrana na wynos, nie zawiera glutenu, gdy jajko może znaleźć swój zamiennik, nie zawiera nabiału lub może zostać przygotowane z dzieckiem. Każde danie estetycznie rozpisane jest na ilość porcji, składniki, wykonanie, porady „zanim zaczniesz” oraz przydatne uwagi. Wszystko to sprawia, że potrawy są nie tylko atrakcyjne, smaczne i zdrowe, ale również przygotowywane w błyskawicznym czasie, co dla zabieganego rodzica jest zdecydowanie ogromnie ważne.

Książka „alaantkowe BLW Rośniemy” to nie tylko zestaw wspaniałych i smacznych posiłków, to przede wszystkim odkrycie potraw na nowo, nieograniczone możliwości w tworzeniu i kreowaniu dań pod wyjątkowe i indywidualne podniebienia. Książka na dobre zagościła w mojej kuchni, a szczere do bólu i nieziemsko wybredne jury w postaci moich dzieci, są najbardziej realnym odzwierciedleniem, że zdrowe nie idzie w parze z niesmaczne, a zielone i rybne to „pycha”. Od teraz pusty talerz i dokładka to norma.

Autor: Małgorzata Czachorowska

Poprzedni artykuł
Następny artykuł
Subskrybuj powiadomienia
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco!

musisz przeczytać

DOŁĄCZ DO NAS

POPULARNE W TEJ KATEGORII

czytaj więcej

0
A Ty co sądzisz na ten temat?x